Kaivoin esille vanhoja novelleja ja tarinoiden pätkiä, jotka olin sullonut kaikki joko suureen kansioon tai polttanut DVD- tai CD-levyille. Joskus niitä oli myös disketeillä, mutta se aika on jo historiaa...

Edessäni on suuri ja kalteva pino paperia ja mustaa teksitä jokaisella sivulla jonkin verran. Kävin niitä läpi ja lueskelin alkuja, mutta lopulta vain jäin haaveilemaan ja miettimään asioita mielessäni. Kertasin vanhojen tarinoiden juonet läpi ja mietin uutta ideaa. Voisinko kenties niitä jotenkin yhdistää ja tehdä niistä kirjan?

Silmäni sumenivat, kun otin tekstin käteeni ja katsoin vain 9 kokoista teksitä. Mitä järkeä oli tulostaa noin pientä tekstiä? Oliko kenties paperi silloin lopussa vai halusinko vain näyttää että olisin kirjoittanut paljon? Toisaalta... 6 sivua pientä teksitä olikin jotain 20-30 sivua normaalikokoista!

Nyt kun olen koonnut kaikki järkevän tuntuiset novellit ja juonet yhteen. Idea on edelleen tuntematon. Ehkä kyseessä olisi kuitenkin nuorisolle suunnattu kertomus? Ei kuitenkaan lapsille, koska se saattaisi olla liian pitkä tai muuten vain "vaarallista" tekstiä. Vai voisiko se olla enemmän nuorille aikuisille...?

Lopulta kuitenkin päätin sitten jättää idean keksimisen tälle päivää ja ottaa vähän etäisyyttä ja miettiä asioita. Ehkä se idea syntyy kun nautiskelen lämmintä teetä, katselen ulos ikkunasta kesän vihreyttä ja kuuntelen kaunista musiikkia... Kirjan teko on pitkä prosessi, joten en halua kiiruhtaa sen teossa. Etenen hitaasti ja suunnittelen tarkasti, sillä niinhän sanontakin kuuluu: "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty."

Olen jo 12 vuotta halunnut kirjoittaa kirjan, joten sen minä vielä teen! Tämä on prosessi, jolle annan aikaa ja vaivaa. Ehkä lukijoitakin sitten ajan mittaa tulee tällekin blogille enemmän kirjan myötä! Nauru Täten päätän 1. Kirja-Prosessin otteen! Tervetuloa seuraamaan ajatuksiani kirjan kirjoittamisesta! Hymy